Sponsor Nieuwe Helden

Vanaf het begin (4 jaar geleden) ben ik coördinator van het project “Nieuwe Helden” in Roermond.

10389556_944063612289487_8870329642467787553_n

Een jongeren project op initiatief van de gemeente Roermond, waarin cultuur, onderwijs en welzijn samen werken.
Naast talent ontwikkeling is integratie een belangrijk doel. Ca. 60 jongeren werken 2 keer per jaar naar een show toe met een thema wat ze zelf kiezen. Urban Culture (break dance, hip hop en rap) zijn belangrijke onderdelen maar daarnaast ook andere dansvormen, zang en instrumentale muziek.

In het project werken jongeren van 12 t/m 23 jaar samen. Leeftijd, culturele achtergond – het speelt allemaal geen rol. We hebben een gezamenlijk doel: er een vette show van maken!

En naast die talent ontwikkeling is het zo mooi om te zien hoe jongeren samen werken en zich ontwikkelen niet alleen cultureel, maar ook sociaal. Ik word ontzettend blij als ik zie hoe sommige jongeren onzeker binnen komen en gedurende het project groeien en zelfverzekerd hun ding doen in de shows!

Én ik word ontzettend blij dat tegenstellingen die in onze maatschappij zo worden uitvergroot bij Nieuwe Helden niet aan de orde zijn! Op dit moment zijn sommige jongeren van het eerste uur de coaches van het project geworden!

De gemeente Roermond ondersteunt dit project structureel maar dit is een gedeelte van wat er totaal nodig is, dus zijn we altijd op zoek naar geld om dit mooie initiatief door te laten gaan.

Nieuwe Helden is min of meer mijn “kindje” dus dacht ik: Misschien kan ik Nieuwe Helden een financieel steuntje in de rug geven door mijn voetreis te koppelen aan een sponsor actie.
Als mensen een bedrag per kilometer die ik loop sponsoren, kan Nieuwe Helden weer door.
Let wel: € 0,01 per kilometer betekent ca. € 20,00 als ik mijn reis volbreng. Een vast bedrag mag natuurlijk ook!
Zou je Nieuwe Helden via mijn voetreis willen sponsoren?

Klik dan hier: http://www.worldofcrowdfunding.com/van-roermond-tot-rome.
Namens alle Nieuwe Helden…. Bedankt!